Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μια μπλόφα που έγραψε ιστορία

Μια μπλόφα που έγραψε ιστορία

Η μπλόφα του Moneymaker στον Farha στο WSOP το 2003 έγραψε ιστορία γιατί έγινε από ερασιτέχνη σε επαγγελματία αλλάζοντας τα δεδομένα στο χώρο του πόκερ!
Όταν κανείς ρίχνει μια ματιά στις μεγαλύτερες μπλόφες στην ιστορία του πόκερ, σίγουρα δε μπορεί να αγνοήσει αυτή που έκανε ο Chris Moneymaker στον Sammy Farha στο Main Event του World Series Of Poker, το 2003. Ο Chris έπαιξε στην μπλόφα του τα ρέστα του, υποχρεώνοντας τον Sammy σε πάσο. Ουσιαστικά, ο Chris χρησιμοποίησε την αίσθηση υπεροχής που είχε ο Farha όντας επαγγελματίας, εναντίον του.

Έχοντας φτάσει στο τελευταίο τραπέζι του τουρνουά, αφού ο Amir Vahedi, o Jason Lester και ο Dan Harrington τερμάτισαν στην πέμπτη, τέταρτη και Τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Moneymaker ήταν στη θέση του οδηγού με μοναδικό αντίπαλο πλέον τον Sammy Farha. Ο Chris είχε σχεδόν τις διπλάσιες μάρκες από τον αντίπαλό του, αλλά το τουρνουά είχε πολύ δρόμο ακόμα. Σε κάποιο διάλειμμα πήγε στον Sammy και του προσέφερε ευγενικά «a cash split», αφήνοντας το μπρασελέ του πρωταθλητή ως το μόνο έπαθλο προς διεκδίκηση. Ο Farha, πείστηκε ότι μπορούσε να αποκλείσει τον «ερασιτέχνη», και αρνήθηκε αμέσως.

Η αυτοπεποίθηση του Farha τον έκανε απλά να χαμογελάσει για τις κάμερες συνομιλώντας με τον Chris, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε στην εύθυμη διάθεση του Sam. Το γεγονός ότι ο Farha ήταν καλύτερος παίκτης ήταν κάτι γνωστό στο ευρύ κοινό. «Ο Sammy θα είχε κερδίσει τον αγώνα 9 στις 10 φορές», έχουν χαρακτηριστικά δηλώσει κάποιοι που ήταν μέσα στα πράγματα. Αυτή τη φορά όμως η αυτοπεποίθηση του ήταν αυτό ακριβώς που του κόστισε μεγάλο μέρος του stack του.

Περασμένες 2 π.μ. όταν ο Chris έπιασε τις μάρκες του και έκανε raise με Κ μπαστούνι – 7 κούπα. Ο Sammy αστειεύτηκε λέγοντας «Μην το κάνεις!!!».Με τα blinds 20.000-40.000 μάρκες το raise στις 100 χιλιάδες του Moneymaker ήταν σχετικά μικρό κι έτσι ο Sammy το είδε.

Πιθανότητες Preflop: Chris: 57,3% - Sam: 42% - ισοπαλία: 0,7%

Το flop βγήκε 9 μπαστούνι – 2 καρό – 6 μπαστούνι.

Πιθανότητες Flop: Chris: 18,5% - Sam: 81,5%

Και οι 2 παίκτες έκαναν check και το turn βγήκε 8 μπαστούνι.

Πιθανότητες Turn: Chris: 38,6% - Sam: 61,4%

Ο Sam δε μπορούσε να χαρεί με το turn. Με ντάμα μπαστούνι και 9 κούπα είχε ακόμα top pair, αλλά τώρα είχε αρχίσει να φοβάται την κέντα και την πιθανότητα του να έχει κάνει χρώμα ο αντίπαλός του. Ήθελε να είχε τελειώσει από πριν αυτή η παρτίδα, κι έτσι πόνταρε 300 χιλιάδες μάρκες σε ένα pot 210 χιλιάδων. Ο Chris πολύ ήρεμα ανακοίνωσε raise και αναγκάστηκε να το κάνει και 2η φορά με πιο εμφατικό τρόπο αυτή τη φορά όταν ο Διευθυντής του Τουρνουά Matt Savage ανακοίνωσε από λάθος, απλό call. Το ποντάρισμα ήταν 500 χιλιάδες μάρκες και ο Farha είδε το ποντάρισμα, προσθέτοντας: «Είπαμε ότι θα τελείωνε σύντομα»

Το river ήταν 3 κούπα. Ο Moneymaker έχασε κάθε πιθανότητα να βγάλει καλύτερο φύλλο από τον Farha, αλλά μέσα στο ποτ είχε ήδη μαζευτεί ένα εκατομμύριο σε μάρκες! Ο Farha έκανε check και ο Chris έσπρωξε τα ρέστα του μέσα μπλοφάροντας, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Farha για τη συνέχεια ή όχι του τουρνουά. O Sammy δεν παρέδωσε τα όπλα αμέσως: «Πρέπει να μην έβγαλες το χρώμα σου τελικά, ε?» και είχε μαντέψει σωστά. Ούτε κέντα ούτε χρώμα είχε κάνει ο Moneymaker. Ο Farha συνέχισε: «Θα ήταν τρελό το call για να σε δω. Ίσως έχω το καλύτερο φύλλο εδώ». Ήταν οι απέλπιδες προσπάθειες του Farha να αποκομίσει κάποια επιπλέον πληροφορία από τον Moneymaker μήπως και μπορέσει να καταλάβει αν ο αντίπαλός του μπλοφάρει ή όχι. Παρά τις προσπάθειές του πάντως, o Farha δεν κατάφερε να κάνει τον Moneymaker να αποκαλύψει το παραμικρό. Τελικά, έχοντας πειστεί ο Sam Farha ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παίξει τα ρέστα του και σκεφτόμενος ότι θα υπάρξουν καλύτερες ευκαιρίες στη συνέχεια, πήγε πάσο χωρίς να δείξει τα φύλλα του. Ευτυχώς για εμάς υπήρχαν οι κάμερες στα φύλλα των παικτών, για να μπορούμε σήμερα να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε σε εκείνη την παρτίδα. Και το συμπέρασμα είναι απλό: η εκτίμηση του Farha ήταν λάθος και η κίνηση του Moneymaker πολύ θαρραλέα, τολμηρή και, εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, εξαιρετικά εύστοχη.

Τελικά νικητής του Main Event του World Series Of Poker 2003, αναδείχθηκε ο «ερασιτέχνης» Chris Moneymaker, αφήνοντας τον «επαγγελματία» Sam Farha στην δεύτερη θέση, ξεκινώντας έτσι την «επανάσταση» των ερασιτεχνών. Μετά από αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όλοι γνώριζαν ότι μπορούν να έχουν μία ευκαιρία για μια θέση στον ήλιο, αφού ο «κοινός θνητός» Chris Moneymaker, από την λέσχη πόκερ της γειτονιάς του, όπου έπαιζε από χόμπι, βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου, αποκομίζοντας και χρηματικό έπαθλο ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων!
πηγή:poker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.