Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ιεραρχία Φύλλων στο Πόκερ

Royal FlushΑυτή είναι η ιεραρχία φύλλων που χρησιμοποιείται στο πόκερ. Ο παίκτης ο οποίος έχει 5 χαρτιά με την μεγαλύτερη αξία κερδίζει.





Κέντα χρώμα στον άσσο ή Φλος Ρουαγιάλ (Royal Flush)

 Royal Flush

Ένας Άσσος. Ρήγας, Ντάμα, Βαλές, Δέκα του ίδιου συμβόλου. Αν δύο ή και περισσότεροι έχουν Royal Flush, τότε το πότ θα μοιραστεί ισόποσα στους παίκτες.

Κέντα Χρώμα (Straight Flush)

Straight Flush 5 φύλλα του ίδιου χρώματος σε σειρά.
Εάν δύο ή και περισσότεροι έχουν Κέντα Χρώμα (Straight Flush): το μεγαλύτερο φύλλο της σειράς κερδίζει το ποτ. Εάν δύο ή και περισσότεροι έχουν την ίδια Κέντα Χρώμα τότε μοιράζονται ισόποσα το ποτ.

Καρέ (Four of a kind)

Four of a Kind Τέσσερα φύλλα ίδιας αξίας συν ένα πέμπτο.
Στην περίπτωση που δύο ή και περισσότεροι παίκτες έχουν Καρέ: ο παίκτης με το υψηλότερο Καρέ κερδίζει το πότ. Στο Hold'em, όπου οι παίκτες έχουν το ίδιο Καρέ, κερδίζει αυτός με το υψηλότερο πέμπτο φύλλο (kicker).

Φουλ ή Φουλ Χάους (Full House)

Full House Συνδυασμός από τρία ίδια φύλλα και ένα ζευγάρι.
Το υψηλότερο από τα τρία ίδια φύλλα καθορίζει την δυναμική του χεριού. Όταν δύο ή και περισσότεροι παίκτες έχουν τα ίδια τρία φύλλα, τότε αυτός με το μεγαλύτερο ζευγάρι κερδίζει το πότ.

Χρώμα (Flush)

Flush Πέντε φύλλα με το ίδιο σύμβολο.
Όταν δύο ή και περισσότεροι παίκτες έχουν Χρώμα, τότε κερδίζει ο παίκτης που έχει το μεγαλύτερο σε αξία φύλλο. Αν είναι απαραίτητο, τότε θα χρησιμοποιηθεί το δεύτερο μεγαλύτερο, τρίτο μεγαλύτερο, κοκ ώσπου να βρεθεί νικητής.

Κέντα (Straight)

Straight Οποιαδήποτε πέντε φύλλα σε σειρά.
Ο παίκτης ο οποίος κρατάει το υψηλότερο φύλλο της Κέντας κερδίζει σε περίπτωση δύο ή και περισσότεροι έχουν Κέντα.

3 ίδια χαρτιά

Three of a Kind Τρία ίδια φύλλα και δύο διαφορετικά (όχι ζευγάρι).

2 ζευγάρια

Two Pair Δύο ζευγάρια και ένα πέμπτο φύλλο.
Εάν δύο παίκτες έχουν το ίδιο υψηλότερο ζευγάρι, τότε μετράει η αξία του δεύτερου ζευγαριού. Εάν και οι δύο παίκτες έχουν τα ίδια ζευγάρια, τότε κερδίζει ο παίκτης με το υψηλότερο σε αξία πέμπτο φύλλο.

1 ζευγάρι

One Pair Ένα ζευγάρι και τρία άλλα φύλλα
Αν δύο παίκτες έχουν το ίδιο ζευγάρι, τότε το αμέσως μεγαλύτερο φύλλο κερδίζει, και αν είναι απαραίτητο, το δεύτερο μεγαλύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο θα κρίνει ποιος θα κερδίσει το πότ.

Μεγαλύτερο Φύλλο

High Card Αν κανείς δεν μπορεί να κάνει έστω και ένα ζευγάρι, τότε ο παίκτης με το υψηλότερο φύλλο κερδίζει το πότ.
Πηγή:Betfair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.